Mail Letterval Letterval op LinkedIn Letterval op Youtube Letterval op Soundcloud
...maakt audio en video toegankelijk

Profiel

Letterval is sinds 2005 actief als onderneming van Richard van Royen. In al zijn activiteiten staan de begrippen 'taal' en 'toegankelijkheid' hoog in het vaandel. 


Oorspronkelijk is Richard begonnen als schrijftolk voor dove en slechthorende mensen, zodat zij, in contact met anderen, optimaal in communicatie kunnen blijven. 
Maar al snel werden de mogelijkheden van Letterval uitgebreid met het verzorgen van trainingen in het gebruik van het Veyboard/Velotype, de toetsenborden die worden gebruikt bij onder andere het beroep schrijftolk.

Hij begon zich ook bezig te houden met het maken van ondertiteling voor doven en slechthorenden van tv-programma’s en internetfilms voor particulieren, bedrijven en omroepen. Vanaf 2010 schrijft Richard ook audiodescriptie voor blinden en slechtzienden, waarin met gesproken woorden wordt verteld wat er in het beeld gebeurt.

Deze audiodescriptie kan hij ook zelf inspreken, want vanaf 2012 is de dienstverlening van Letterval nog verder uitgebreid. Richard is namelijk ook werkzaam als voice-over. Zijn stem kenmerkt zich als rustige en heldere stem, en is geschikt voor het inspreken van al uw audio-projecten. Hij beschikt over een home-studio en kan uw opname, volgens uw wensen kant-en-klaar opleveren.

De naam 'Letterval' is gebaseerd op de beeldspraak van een waterval van letters. Dit sluit aan bij alle taalvormen die in de dienstverlening van Letterval centraal staan: letters intypen of letters uitspreken of zelfs zingen.